Tutustu meihin

1. Aistilan taustalla on Turun yliopiston akateeminen tutkimus ja osaaminen.

2. Aistila tarjoaa koulutetun aistiraadin palvelut ja tavoittaa kohderyhmäsi kuluttajat.

3. Käytössämme ovat mm. aistinvaraisen arvioinnin laboratorio (ISO 8589-std), Flavoria® tutkimusravintola, Aistikattila® moniaistitila sekä onlineyhteisöt.

AISTILA®

Aistila sai alkunsa Turun yliopiston Tutkimuksesta liiketoimintaa-projektissa 2013 – 2015, joka avasi tien palvelututkimustoiminnan käynnistämiseen yliopiston elinkeinotoiminnan yksikkönä. Aistila Oy:n perustimme yhdessä Turun yliopiston kanssa vuonna 2019. Aistila syntyi kolmen aistitutkimuksesta innostuneen naisen intohimosta. Meillä on pitkä kokemus aistinvaraisen arvioinnin menetelmien hyödyntämisestä elintarviketeollisuudessa, ja näemme niiden hyödyntämismahdollisuudet myös muilla toimialoilla. Kaikki lähtee kohderyhmän tarpeiden ja aistimusten ymmärtämisestä, ja tähtää ideaalikokemuksen optimointiin.

Aistila toimii tiiviissä yhteistyössä Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen tutkimusryhmien kanssa. Aistila Oy hyödyntää yliopiston aistilaboratorioita ja kaupallistaa tutkimusalusta Flavorian palveluja. Viimeisintä tietoa aistinvaraisen arvioinnin menetelmistä ja sovellusalueista ammennamme kansainvälisestä aistitutkimuksesta. Olemme mukana myös eurooppalaisissa verkostoissa (European Sensory Network ESN, European Sensory Science Society E3S).

6 tutkimusympäristöä

Flavoria® lounasravintola

Flavoria® kahvila + Snacks-hylly

Aistilaboratorio

Kenttäyhteistyö pk-seudulla, Ruotsissa ja Baltian maissa

Online